0

OSAVREMENJAVANJE: Dacia Duster sa novim motorima

Jedan od najpopularnijih modela u Dacia ponudi, krosover Duster, nedavno je dobio novi 1,3-litarski turbo TCe motor u dve verzije snage, kao i bogatiju opremu u enterijeru

Foto: Dacia

Foto: Dacia

Posle osavremenjivanja svih Blue dCI dizel motora na 4×2 i 4×4 verzijama modela Duster, gde je uz efikasnost podignuta i snaga 1.5 dCi motora, i to sa 80 KS na 95 KS, odnosno sa 110 na 115 KS u jačoj verziji, Dacia pokreće prodaju najmodernijih benzinskih motora za ovaj popularni SUV koji sa više od pet miliona primeraka predstavlja bestseler na globalnom tržištu.

pročitaj još

  Duster, koji je krajem prošle godine zaživeo u svojoj drugoj generaciji, sada je pojačan snažnim i efikasnim 1.3 TCe motorom. Reč je o novoj generaciji benzinskih motora koja omogućava još veće uživanje u vožnji i dolazi u dva nivoa snage – od 130 KS sa maksimalnim obrtnim momentom od 240 Nm pri 1.500 obrtaja i 150 KS sa maksimalnim obrtnim momentom od 250 Nm, što je povećanje od 25 KS u poređenju sa prethodnim 1.2 TCe motorom.

  Foto: Dacia

  Foto: Dacia

  Novi lakši aluminijumski blok motora obuhvata inovacije kao što je Bore Spray Coating, tehnološko rešenje nanošenja premaza na unutrašnjost cilindra, čime se poboljšava prenos toplote, a samim tim i performanse. Da bi se smanjila emisija štetnih čestica, novi benzinski motori sa direktnim ubrizgavanjem sada imaju integrisani filter čestica (FAP).

  Foto: Dacia

  Foto: Dacia

  Istovremeno, Dacia je svoju gamu vozila osavremenila novim verzijama multimedijalnog sistema Media Nav Evolution, pružajući lakšu i bržu navigaciju, kao i nove funkcije sa bržim odzivom na dodir i poboljšanom tranzicijom ekrana koja olakšava pristup menijima. Uvedeno je i povezivanje preko Android auto TM i Apple CarPlayTM aplikacija.

  Inače, na tržištu Srbije do kraja godine je na snazi prodajna akcija Dacie koja kupcima bilo kog modela donosi poklon u vidu vidu četiri zimska pneumatika.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: dacia, duster, motori, noviteti, tce