0

L.A. AUTO SHOW 2018: Audi e-tron GT

Nakon prvog električnog modela u ponudi pod imenom e-tron SUV, Audi će uskoro imati i drugi model, ovaj put GT limuzinu čiji je koncept upravo predstavljen u Los Anđelesu

Foto: Audi

Foto: Audi

Audi je pred početak Salona automobila u Los Anđelesu najavio, a sada i zvanično predstavio koncept iz električne e-tron serije automobila koji nosi naziv GT. U pitanju je elegantna, sportska limuzina sa četvoro vrata, kupe forme koja bi 2020. godine trebala da krene u serijsku proizvodnju.

pročitaj još

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Prema do sada dostupnim informacijama, iako je u pitanju koncept, automobil je praktično već spreman za serijsku proizvodnju i kao takav, trebao bi biti direktan konkurent Tesla Model S, koji je na američkom tržištu izuzetno popularan.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Za platformu koristi istu osnovu kao i budući Porsche Taycan, što potvrđuje da se radi o automobilu sa naglašenim sportskim svojstvima i voznom dinamikom, a tome u prilog ide i činjenica da je Audi Sport ogranak bio zadužen za razvoj.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Pogon dolazi od dva elektromotora, za svaku osovinu po jedan, koji zajedno oslobađaju oko 590 „konja“ i oko 800 do 850 Nm obrtnog momenta, što je više u odnosu na standardni supersportki Audi R8. Snaga se isporučuje na sva četiri točka, a prema procenama, do 100 km/h će ubrzavati za 3,5 sekundi.

  Foto: Audi

  Foto: Audi

  Energiju obezbeđuje set litijum-jonskih baterija, kapaciteta 96 kWh koje bi zahvaljujući mogućnosti brzog punjenja, za svega 15-20 minuta mogle da dostignu 80% kapaciteta. Za sada nije poznato kolika bi autonomija mogla biti, ali se pretpostavlja da će iznositi barem 500 kilometara.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, e-tron gt, ev, noviteti, saloni