0

VARIJACIJE NA TEMU: Bentley Continental GTC

Nakon Coupe verzije novog Continentala GT, Bentley je predstavio i Convertible model, koji po performansama uopšte ne zaostaje za “rođakom”

Foto: Bentley

Foto: Bentley

Bentley je predstavio novu, treću generaciju modela Continental GT u kabriolet, odnosno Covertible (GTC) izdanju, koji bi u prodaji trebao da se nađe početkom proleća naredne godine, po ceni od oko 200.000 evra.

pročitaj još

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Vizuelno, novi Continental GTC predstavlja evoluciju dosadašnjeg modela, s tim da su prednji točkovi nešto bliže prenjem delu vozila, a i sam „nos“, na kojem se nalaze svetlosne grupe u LED tehnologiji, donekle je „spušten“ u odnosu na aktuelnu generaciju.

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Ispod haube i dalje se nalazi veliki 6,0-litarski W12 motor koji oslobađa 635 konjskih snaga i 900 Nm koji se isporučuju na sva četiri točka, a GTC-u omogućava da do 100 km/h stigne za nešto ispod četiri sekunde, dok je maksimalna brzina od 333 km/h jednaka Coupe verziji.

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Ove performanse još su impresivnije kada se u obzir uzme da je novi GTC težak čak 2414 kilograma, zbog brojnih ojačanja karoserije usled „nedostatka“ krova, kao i samog mehanizma podizanja i spuštanja platnenog krova, kojem je neophodno 19 sekundi da se sklopi/otvori, pri brzini do 50 km/h.

  Foto: Bentley

  Foto: Bentley

  Enterijer je gotovo identičan onom u Coupe verziji, sa bogatom opremom, kožnim grejanim sedištima, displejem dijagonale 12,3 inča, osetljivim na dodir, a tu su i grejači vratnog dela putnika, pa čak i grejači u naslonima za ruke.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bentley, continental gtc, convertible, kabriolet, noviteti