0

U novom BMW Motorrad salonu predstavljen BMW R 1250 GS

Mnogobrojnim ljubiteljima BMW motocikala i predstavnicima medija u novom ambijentu BMW Motorrad salona ekskluzivno je predstavljem najnoviji BMW R1250 GS

Foto: BMW Srbija

Foto: BMW Srbija

Skoro 40 godina, u BMW Motorrad GS modelima dvocilindarski bokser motor garantuje moćan i pouzdan pogon, a sa najnovijom tehnologijom BMW ShiftCam, postignut je novi nivo snage i obrtnog momenta kroz ceo opseg broja obrtaja agregata. Istovremeno je smanjena potrošnja goriva i emisija izduvnih gasova. Novi agregat radi “uglađenije”, a ceo motocikl se ponaša preciznijie od prethodne generacije. Moto-avantura na putu, a i off-road biće potpuno uživanje uz novi GS.

pročitaj još

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Nova generacija bokser motora sa BMW ShiftCam tehnologijom odlikuje povećana snaga i obrtni moment: 100 kW (136 ks) pri 7.750 o/min i 143 Nm pri 6.250 o/min (na prethodnom modelu: 92 kW (125 ks) pri 7.750 o/min i 125 Nm pri 6.500 o/min). Radna zapremina je sada 1.254 kubika (ranije 1.170). BMW ShiftCam varira trenutak i visinu otvaranja usisnih ventila, a bregasto vratilo je dizajnirano tako da ih asinhrono otvara što povećava vrtloženje smeše goriva i vazduha te omogućava efikasnije sagorevanje. U skladu sa ovim sistemom redizajnirani su i lanac, izduvni sistem, podmazivanje i ubrizgavanje goriva.

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Sada u standardnoj opremi dolaze ASC i Hill Start Control, kao i LED prednje svetlo, dok su LED dnevna svetla opcija. Kada je konektivost u pitanju, multifunkcionalna instrument tabla sa Bluetooth i TFT ekranom od 6,5 inča su takođe deo standardne opreme. Riding Modes Pro, sa dodatnim režimima vožnje – Dinamic Traction Control DTC, ABS Pro, Hill Start Control Pro i Dinamic Brake Assistant DBC, dostupni su kao opcionalni sistemi.

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Novi BMW Motorrad model u osnovnom paketu dostupan je po ceni od 16.690 evra, a može se poručiti i testirati u BMW Motorrad salonu u Radničkoj 8 u Beogradu. U novom ambijentu, BMW Motorrad salona očekuje vas veliki izbor aksesoara i dodatne opreme, a “opuštena” atmosfera i toplina ambijenta koje su postignute adaptacijom u skladu sa najnovijim BMW Motorrad standardima učiniće da se osećate kao u svom dnevnom boravku.

  Foto: BMW Srbija

  Foto: BMW Srbija

  Najnovije vesti iz salona i sve o modelima BMW Motorrad od nedavno možete pratiti i na Instagram profilu @bmwmotorrad_srbija

  Izvor: PR BMW Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, domaće, motocikl, motorrad, r 1250 gs, srbija