0

ZNAČAJAN NAPREDAK: Restilizovani Mitsubishi L200

Mitsubishi je danas predstavio restilizovani pikap L200, odnosno Triton, kako je poznat na tržištu Jugoistočne Azije, koji bi u Evropi trebalo da se pojavi početkom naredne godine

Foto: Mitsubishi

Foto: Mitsubishi

Četiti godine nakon predstavljanja, aktuelna peta generacija Mitsubishijevog pikapa, poznatog kao L200, Triton ili Strada, zavisno od tržišta na kojem nastupa, dobila je novi, moderniji izgled, nešto bogatiju opremu i modernije sisteme.

pročitaj još

  Foto: Mitsubishi

  Foto: Mitsubishi

  Najveće izmene pretrpeo je eksterijer vozila, pre svega „njuška“ koja je sada znatno robusnija i u skladu sa novom generacijom modela koji stižu iz Mitsubishija, kao što je Eclipse Cross. I pozadi su primetne izmene, doduše nešto svedenije, ali takođe u pravcu u kojem je redizajnirana i „prednjica“ vozila.

  Foto: Mitsubishi

  Foto: Mitsubishi

  Pored vizuelnih izmena, restilizovani L200/Triton je dobio i nov off-road režim rada, koji poseduje fabrička podešavanja za različite vrste podloga, kao što su Gravel (šljunak), Mud/Snow (blato/sneg), Sand (pesak) i Rock (kamenje).

  Foto: Mitsubishi

  Foto: Mitsubishi

  Od bezbednosne opreme, tu je sada i FCM (Forward Collision Mitigation) sistem koji detektuje vozila i pešake ispred i automatski koči, po potrebi. L200 poseduje i upozorenje o vozilima u tzv. mrtvom uglu, kao i Rear Cross Alert sistem koji upozorava na prepreke prilikom vožnje unazad.

  Foto: Mitsubishi

  Foto: Mitsubishi

  Novi Mitsubishi L200/Triton na Tajlandu će biti dostupan već od 17. novembra, dok se na evropskom tržištu očekuje tek u prvim mesecima 2019. godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: mitsubishi l200, noviteti, pikap, triton