0

SPECIJALNA EDICIJA: Volkswagen Amarok Aventura

Iz Volkswagena stiže nova specijalna edicija aktuelnog pikapa Amarok koja nosi naziv Aventura, a nudi nešto bogatiju opremu i atraktivniji eksterijer

Foto: Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagen je predstavio novu specijalnu ediciju svog pikapa Amarok, koja nosi naziv Aventura. Kao što to obično biva, izmene su uglavnom „kozmetičke“, te je Amarok Aventura dobio nove točkove od 20 inča, sportski roll-bar iz kabine u boji karoserije, hromirane bočne pragove i LED osvetljenje.

pročitaj još

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Standarno se dobijaju automatska svetla, senzor za kišu, prednja svetla za maglu sa funkcijom praćenja krivine. Takođe, u Aventura paket se opciono može ubaciti i brojna dodatna opreme za ovu vrstu vozila, kao što je poklopac tovarnog prostora ili zaštita podvozja.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Enterijer je, slobodno se može reći, prilično bogato opremljen, i to satelitskom navigacijom, elektropodesivim sedištima presvučenim napa kožom, kožnim volanom iza kojeg su i polugice za promenu stepena prenosa 8-stepenog automatskog menjača, a tu su i specijalne Aventura patosnice.

  Foto: Volkswagen

  Foto: Volkswagen

  Što se tiče pogona, on je ostao nepromenjen te se ispod haube nalazi 3,0-litarski V6 turbo dizel od 258 konjskih snaga, odnosno 272 KS pri overboost funkciji. Snaga se preko 8-stepenog automatskog menjača prenosi na sva četiti točka u okviru 4MOTION sistema.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: amarok, aventura, noviteti, pikap, volkswagen, vw