0

REKORD VRAĆEN U NEMAČKU: Porsche 911 GT2 RS novi rekorder Nurburgringa!

Lamborghini Aventador SVJ bio je rekorder Nurburgringa svega par meseci budući da je ovih dana, Porsche sa modelom 911 GT2 RS postavio novo najbolje vreme u “Zelenom paklu”!

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Iako proizvođači automobila uglavnom izjavljuju kako im vremena po krugu, postavljena na Nurburgring Nordschleife nisu toliko bitna koliko rezultati testiranja na ovoj legendarnoj stazi, očigledno da se ipak veoma trude da budu brži od konkurencije, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog prestiža!

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Tako je nedavno Lamborghini postavio rekordno vreme sa modelom Aventador SVJ, a već ovih dana, Porsche je vratio rekord u svoje vlasništvo, budući da je 911 GT2 RS jedan krug prešao u vremenu od 6:40,33 što je za četiri i po sekunde bolje od Lamborghinija!

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Koliko je sve to ostalo u domenu „serijskih automobila“ govori i činjenica da su oslanjanje i šasija posebno prilagođeni Nurburgringu, a da su u pripremama učestvovali i inženjeri tima Manthey Racing, koji sa Porscheima nastupa godinama unazad u GT serijama.

  p17_0906_a5_rgb

  Za upravljačem se nalazio Lars Kern, koji je prošle godine, takođe u GT2 RS, ovaj put znatno manje modifikovanom, oborio rekord koji je do tada držao Lamborghini Huracan LP640-4 Performante, u vremenu 6:47,30.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 911 gt2 rs, nurburgring nordschleife, porsche, rekord, svet