0

Rezultati MOL Grupe u trećem tromesečju 2018. godine

MOL Grupa je objavila finansijske rezultate za treće tromesečje 2018. godine

Foto: MOL

Foto: MOL

Materijalno povećanje čiste CCS EBITDA-e u trećem tromesečju dovelo je do rasta EBITDA-e na više od 2 milijarde dolara u prvih 9 meseci ove godine. EBITDA Upstreama u trećem tromesečju iznosi 319 miliona dolara što je 70 % više u odnosu na isti period prošle godine zahvaljujući rastu cena nafte i plina.

pročitaj još

  Foto: MOL

  Foto: MOL

  Čista CCS EBITDA Downstreama ostala je na gotovo istom nivou u trećem tromesečju, pored znatno slabijih rafinerijskih i petrohemijskih marži, te je iznosila 262 miliona dolara. Slabije marže uglavnom su nadoknađene većim količinama i boljim prodajnim maržama u proizvodnji u ovom tromesečju.

  Foto: MOL

  Foto: MOL

  Usluge kupcima nastavljaju s dvoznačnim rastom podstaknutim dinamičnim širenjem marži robe široke potrošnje i pozitivnim trendovima na tržištu goriva. Segment je dostigao novi najbolji tromesečni rezultat sa 147 miliona dolara, što je 11 % više u odnosu na isti period prošle godine. S obzirom na to da je uvođenje koncepta robe široke potrošnje znatno ubrzano, broj obnovljenih maloprodajnih mesta s implementiranim Fresh Corner objektima popeo se sa prošlogodišnjih 363 na ukupno 606 lokacija.

  Foto: MOL

  Foto: MOL

  Predsednik Uprave i glavni izvršni direktor Zsolt Hernádi je komentarišući rezultate istakao: „Ostvareni dobri rezultati trećeg tromesečja omogućiće nam da s lakoćom ostvarimo ili premašimo naš novi cilj od 2,4 milijarde dolara čiste CCS EBITDA-e u 2018. godini, a nastavili smo i s našom strateškom poslovnom trensformacijom te postigli važne ciljeve u poslednja tri meseca.“

  Izvor: PR MOL Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: mol srbija, poslovanje, svet