0

A SADA I ZVANIČNO: Predstavljena BMW Serija 8 Cabrio

BMW je jutros i zvanično predstavio kabriolet verziju aktuelne Serije 8, čije smo prve fotografije juče bili u prilici da vidimo... Ono što najviše raduje jeste činjenica da će i kabriolet imati M8 verziju od preko 600 konja!

Foto: BMW

Foto: BMW

Baš kao što smo juče najavili, kada su na Internet „procurele“ prve zvanične fotografije novog modela, BMW je danas i zvanično predstavio novu Seriju 8 u kabriolet izdanju. Zvaničnu premijeru ovaj automobil imaće na predstojećem Salonu automobila u Los Anđelesu, a početak prodaje planira se za sredinu naredne godine.

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Kao što se i sa fotografija može zaključiti, kabriolet verzija je ostala prilično dosledna osnovnom dizajnu Serije 8, te se u odnosu na kupe razlikuje uglavnom po središnjem delu, odnosno mekom platnenom krovu. Prednji deo vozila, baš kao i „zadnjica“, gotovo da se ne razlikuju u odnosu na Coupe.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Prema informacijama, Serija 8 Cabrio stizaće sa dva motora u ponudi – 3,0-litarski redni šestocilindraš turbo dizel od 320 konjskih snaga koji će se ugrađivati u verziju 840d xDrive, dok će ljubitelji benzinaca na raspolaganju imati M850i xDrive kojeg pokreće 4,4-litarski V8 twin turbo od 530 „konja“.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Kako u BMW-u navode, 840d, koji je težak 1955 kilograma, do 100 km/h stizaće za 5,2 sekunde, dok će M850i, koji ima „dodatnih“ 100 kg, sprint do „stotke“ apsolviraće za samo 3,9 sekundi. Oba modela imaće elektronski limitiranu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  No, ono što će najviše obradovati ljubitelje BMW-a jeste činjenica da će Serija 8 Cabrio dobiti i svoju M8 verziju, koju će takođe pokretati 4,4-litarski V8 twin turbo, ali snage od barem 600 „konja“! BMW je za nešto kasnije najavio i osnovni 840i model.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Cene za Cabrio verziju još uvek nisu poznate, ali će svakako biti više u odnosu na Coupe, za koji u verziji 840d treba izdvojiti 108.000 evra, odnosno 134.000 evra u slučaju M850i.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, cabrio, kabriolet, m850i, noviteti, serija 8