0

PROCURELO NA INTERNET: BMW Serija 8 Cabriolet

I pre nego što je BMW zvanično predstavio Seriju 8 Cabriolet, fotografije ovog automobila već su “procurele” na Internet

Foto: BMW

Foto: BMW

Na Internetu su se danas pojavile zvanične fotografije BMW Serije 8 Cabrio, iako automobil tek treba da bude predstavljen od strane minhenskog proizvođača krajem ove nedelje. Već na prvi pogled, jasno je da je Cabrio umnogome sličan Coupe verziji koja je predstavljena pre par meseci.

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Prednji i zadnji deo vozila ostali su gotovo nepromenjeni, zajedno sa svetlosnim grupama, dok je najveća izmena na eksterijeru, naravno, odsustvo klasičnog krova, kojeg „zamenjuje“ meki, platneni sklopivi krov. Cabrio je za oko 100 kilograma teži u odnosu na Coupe, pre svega zbog mnogobrojnih ojačanja karoserije.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Na osnovu fotografija koje su „procurele“, pretpostavlja se da je reč o najsnažnijem i najluksuznijem modelu M850i, budući da detalji koje vozilo poseduje odgovaraju istim onim na kupeu. To znači da se ispod haube nalazi 4,4-litarski V8 twin turbo od 530 „konja“.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Zahvaljujući 8-stepenom automatskom menjaču i xDrive pogonu na sva četiri točka, kabriolet bi trebalo da do 100 km/h stiže za nešto ispod četiri sekunde.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, cabrio, kabriolet, noviteti, serija 8