0

MIRIS SPALJENIH GUMA: Chevrolet Camaro eCOPO (VIDEO)

Pola veka nakon Camaro COPO verzije, Chevrolet predstavlja koncept, ali sa elektromotorima koji oslobađaju čak 700 “konja”, a omogućavaju sprint na ¼ milje za manje od 10 sekundi!

Foto: Chevrolet

Foto: Chevrolet

Proslavljajući 50 godina legendarnog specijalnog modela Camaro COPO (Central Office Production Orders), Chevrolet je, taman za SEMA Show u Las Vegasu, predstavio koncept po imenu eCOPO Camaro.

pročitaj još

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Umesto snažnog V8 motora koji pokreće serijski Camaro u najsnažnijoj verziji, eCOPO je dobio dva elektromotora koji oslobađaju 700 konjskih snaga i 815 Nm obrtnog momenta, a snagu preko 3-stepene automatske transmisije isporučuju na zadnje točkove.

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  Prema tvrdnjama Chevroleta, eCOPO je sposoban da razdaljinu od ¼ milje pređe za manje od 10 sekundi, što je izuzetan rezultat za, manje-više, “stock” automobil, koji uz to, uopšte nije lagan, imajući u vidu i veliki set baterija koje napajaju elektromotore.

  Foto: Chevrolet

  Foto: Chevrolet

  A pored električne verzije, Chevrolet će od naredne godine ponuditi i “klasični” COPO Camaro, sa mogućnošću izbora tri V8 motora – atmosferski small block od 302 kubne inče (5,0 litara), V8 od 350 kubnih inča (5,7 litara) sa Magnuson mehaničkim kompresorom i najsnažniji 427 agregat, zapremine čak 7000 “kubika”!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: camaro, chevrolet, drag, eCOPO, noviteti