0

ČEŠKI ZMAJ: Škoda Kodiaq GT

Škoda je i zvanično predstavila novi SUV model u ponudi, Kodiaq GT, koji će pored nedavno predstavljenog Kamiq, takođe biti namenjen isključivo kineskom tržištu

Foto: Škoda

Foto: Škoda

Kao što smo i najavljivali, Škoda je i zvanično predstavila novi model u ponudi, tačnije, varijaciju osnovnog SUV modela Kodiaq, koji je sad prikazan i u formi nalik kupeovskoj, pod imenom Kodiaq GT.

pročitaj još

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  U odnosu na standardni Kodiaq, najveća razlika jeste u zadnjem delu, tj. od B-stubova ka nazad, sa “padajućom” linijom krova, koja postaje sve popularnija u SUV svetu.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Kada je reč o pogonskim jedinicama, kupci će imati priliku da biraju između dve verzije jednog 2,0-litarskog turbo benzinca koji oslobađa 186, odnosno 220 konjskih snaga. Uz snažniji motor serijski se isporučuje i 7-stepeni DSG menjač i 4×4 pogon.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Ipak, ono što je najbitnije naglasiti jeste da je ovo model kojeg će dobiti isključivo kinesko tržište, gde će se, inače, i proizvoditi budući da, prema izjavama čelnika Škode, u Evropi, iako postoji potražnja za ovakvim vozilom, trenutno jednostavno nema slobodnih proizvodnih kapaciteta.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: kina, kodiaq gt, noviteti, škoda, suv coupe