0

KAŠNJENJE PRE STARTA: Odložen početak proizvodnje Mercedes-AMG One

Ukoliko ste jedan od 275 srećnika koji su po basnoslovnoj ceni od 2,27 miliona evra naručili prvi hipersportski automobil sa znakom trokrake zvezde, nećete biti toliko srećni i moraćete da se naoružate dodatnim strpljenjem

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Naime, Mercedes-AMG One neće ući u serijsku proizvodnju pre 2020, iako je prema prvobitnim planovima trebalo da stigne tokom sledeće godine. Šef AMG-a Tobisa Moers potvrdio je da su iskrsli određeni problemi zbog kojih će početak proizvodnje, kako sada stoje stvari, kasniti oko devet meseci.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Jednu od prepreka predstavlja to što pogonski agregat zapremine 1,6 litara V6 turbo, koji u u bolidu Formule 1 na “leru” radi na 5.000 o/min, ne može da postigne stabilan rad u praznom hodu na 1.200 obrtaja, a to je neophodno kako bi ispunio norme o emisiji štetnih gasova.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Inače, najavljeno je da će ovaj hiperautomobil raspolagati sa više od 1.000 KS, od čega će najmanje 680 KS dolaziti iz hibridnog sklopa koji pokreće zadnje točkove, dok će prednje pokretati dva elektromotora od po 163 KS. Domet u električnom režimu trebalo bi da iznosi 25 km.

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: mercedes amg, one, problemi, proizvodnja, svet