0

SPORTSKA ELEGANCIJA: Porsche predstavio GTS verziju za Panameru i Panameru Sport Turismo

Kupci Porsche Panamere i Panamere Sport Turismo od sada će imati mogućnost da odaberu i GTS model, pozicioniran između E-Hybrid i Turbo verzije

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Porsche je za model Panamera i Panamera Sport Turismo predstavio novu verziju GTS. Kao što je to slučaj i kod ostalih modela sa GTS oznakom, i ovi su dobili diskretne izmene na eksterijeru, pre svega crne detalje na karoseriji, naplatke od 20 inča, kao i GTS oznake.

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Enterijerom dominira crna alkantara sa detaljima od brušenog aluminijuma. Serijski se dobija grejani volan presvučen alkantarom, a vlasnike će obradovati i činjenica da head-up displej mogu da konfigurišu po svojim preferencijama.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Što se tiče mehaničkih izmena, GTS verzije imaju za 10 mm kraće opruge, kao i rekalibrisan PASM sistem aktivnog oslanjanja. Za pogon je odabran 4,0-litarski twin turbo V8 motor od 460 konjskih snaga i 620 Nm obrtnog momenta.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Snaga se preko 8-stepenog PDK menjača prenosi na sva četiri točka, a sprint do „stotke“ traje svega 4,1 sekundu. Deklarisana maksimalna brzina iznosi 291 km/h za Panameru GTS, dok je Sport Turismo oko 2 km/h sporija.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Za GTS verzije već su poznate i cene… Panamera GTS košta 138.493 evra dok za Sport Turismo GTS verziju treba izdvojiti 141.349 evra.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: gts, noviteti, panamera, porsche, sport turismo, twin turbo, v8