2

SAMO ZA ČLANOVE KLUBA: Porsche šou na stazi!

Dobra zabava uz trošenje pneumatika i kočnica, donela je novo iskustvo članovima Porsche kluba Srbija i vlasnicima sportske ikone iz Štutgarta u centru NAVAK

Foto: Porsche klub Srbija

Foto: Porsche klub Srbija

Beograd je dobio još jedan ekskluzivni klub. Ali, samo za odabrane – one koji preferiraju brzine, supersportske automobile, posebno one marke Porsche. Taj klub nije od juče, postoji već dve godine, od nedavno nudi nešto novo svojim članovima i onima koji žele da postanu deo te odabrane družine. O čemu se radi?

pročitaj još

  Foto: Porsche klub Srbija

  Foto: Porsche klub Srbija

  „Prvi put od osnivanja, članovi kluba, njih 15-ak, našli su se na poznatoj stazi NAVAK, kako bi proveli jedno subotnje popodne. Ali, ne kao i svako drugo, već u isprobavanju vozačkih mogućnosti za upravljačima svojih Porschea! Društvo malo, ali odabrano, sa najnovijim modelima čuvenog nemačkog proizvođača, uživalo je u strasti i brzini”, kaže Andrej Kulundžić, predsednik Porsche kluba Srbija.

  Foto: Porsche klub Srbija

  Foto: Porsche klub Srbija

  Na „startnoj liniji“ našli su se vrhunski modeli iz Štutgarta – bili su tu 911 Turbo S, Carere GTS, obične Carrere, najnovije Panamere, pa sve do vremešne i ekskluzivne Carrere GT. Učesnici se nisu trkali međusobno, već samo sa sobom i svojim vozačkim umećem, pokušavajući da iz tih fantastičnih mašina izvuku maksimum. Kao i svako ozbiljno takmičenje, i ovo je imalo svog oficijelnog sudiju, ali „virtuelnog“. Naime, svi automobili imali su opremu za merenje vremena, koje je obezbedila Nacionalna vozačka akademija.

  Foto: Porsche klub Srbija

  Foto: Porsche klub Srbija

  “Kako je za mnoge ovo bilo novo iskustvo, bilo je i onih koji su nakon euforije na stazi, tek sutradan uvideli da se ovakvo zadovoljstvo „plaća“. Radi se, naime, o tome da su ceh brzoj i agresivnoj vožnji platili ponajviše pneumatici, kao i kočione pločice, koje su bile vidno istrošene u ovoj uzbudljivoj i nesvakidašnjoj avanturi. Međutim, sve ovo predstavljalo je posebnu draž i niko nije zažalio zbog učešća. Naprotiv, svi su obećali da će nadoknaditi „gubitke“ i pojaviti se ubrzo na istoj stazi, u top formi”, kaže Andrej Kulundžić.

  Foto: Porsche klub Srbija

  Foto: Porsche klub Srbija

  Sve ovo je, zapravo, početak jednog aktivnijeg i sadržajnijeg življenja Porsche kluba, a u planu je i organizovan odlazak njegovih članova u Italiju. Nema sumnje da ovaj klub postaje nalik sličnim klubovima u svetu i teži ka tome da bude jedan od najorganizovanijih klubova ekskluzivih automobila u Srbiji.

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: carrera gt, domaće, kulundžić, navak, porsche klub srbija
  Popularni komentari
  • A
   Aleksandar

   Fotografije Fashioncars11

  • M
   MNE_supercars

   Bilo je zabavno vidim