0

PIROMANIJA: Ford opozvao sve GT modele zbog opasnosti od požara!

Na osnovu analiza jednog Ford GT modela koji je početkom leta izgoreo u Nemačkoj, američki proizvođač je opozvao gotovo sve proizvedene modele kako bi rešio uočeni nedostatak

Foto: GBF

Foto: GBF

Druga generacija Fordovog sportskog modela GT, na koju se čekalo čitavih deset godina od kako je prva generacija prestala sa proizvodnjom, izgleda da nije toliki „hit“ koliko je to bio njegov prethodnik, uprkos atraktivnom izgledu i modernim tehnologijama implementiranim u ovaj model.

pročitaj još

  Foto: GBF

  Foto: GBF

  A da tu mukama nije kraj, potvrđuje i vest da je Ford ovih dana opozvao gotovo sve do sada proizvedene nove GT primerke nakon što je jedan izgoreo u Nemačkoj. Drugim rečima, u servis se zbog mogućnosti izbijanja požara poziva oko 200 automobila proizvedenih u periodu između decembra 2016. i jula 2018. godine.

  Foto: Ford

  Foto: Ford

  Četiri meseca nakon što je jedan primerak izgoreo u Nemačkoj, otkriveno je da je do požara najverovatnije došlo zbog curenja hidrauličke tečnosti zadnjeg spojlera na vrele cevi izduvnog sistema, i to zbog prevelikog pritiska u hidro-ventilu koji reguliše podizanje, odnosno spuštanje zadnjeg „krila“.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ford gt, hidraulika, opoziv, požar, svet