0

PREMIJERNO U SRBIJI: Nova Honda CR-V

Peta generacija japanskog SUV modela od sada je dostupna i na našem tržištu, a tim povodom, generalni uvoznik Honde u Srbiji, kompanija Delta Automoto, upriličila je promociju u BEL EXPO centru u Beogradu

Foto: Uroš Dedić

Foto: Uroš Dedić

Nova Honda CR-V je dobila dinamičniji izgled, moderniji benzinski agregat i veći enterijer koji prvi put opciono nudi treći red sedišta. Ovaj model oduvek je prednjačio u kompaktnom SUV segmentu u pogledu ponude prostora, a novitet je sada otišao i korak dalje. Točkovi pomereni prema uglovima i za 40 mm duže međuosovinsko rastojanje, uz porast širine od 35 mm, “oslobodili” su dodatni prostor za putnike, uprkos činjenici da je ukupna dužina ostala identična kao kod prethodnog modela. Uz to, povećan je i klirens za osetnih 40 mm.

pročitaj još

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Osim prostranosti, kabina nudi izuzetnu funkconalnost. Recimo drugi red sedišta može se pomerati napred – nazad za 150 mm, omogućavajući lakši ulazak i komforni položaj za sedenje pozadi, čak i za odrasle. Zapremina prtljažnika je, takođe, vodeća u klasi, sa najvećom do sada površinom utovarnog dela kod CR-V modela koja u dužinu doseže 1.830 mm u modelu sa pet sedišta (1.800 mm u modelu sa sedam sedišta) što je za celih 250 mm nego ranije.

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Putnici u kabini napred i pozadi imaju na raspolaganju velike „džepove“ u vratima u koje staju i veći tablet uređaji. Napred je nova centralna konzola koja se prilagođava različitim potrebama i poseduje zgodnu poziciju za smartfon ili prostor dovoljno velike zapremine da u njega stane manja ručna tašna. Pozadi su uvedeni dvostruki USB portovi za korišćenje tableta i drugih ličnih elektronskih uređaja.

  Foto: Honda Srbija

  Foto: Honda Srbija

  “Za Hondu se kaže da je ponos Japana, a novi CR-V je definitivno ponos Honde. Na evropskom tržištu, ovaj model je vremenom od konkurencije izdvojila pouzdanost, najveća praktičnost u klasi, bezbednost i vrhunski kvalitet. Novi CR-V predstavlja iskorak u svim segmentima i kombinacijom najsavremenije tehnologije, modernog dizajna i kvalitetnih materijala, novi CR-V privući će brojne kupce koji traže najbolji odnos cene i kvaliteta.” izjavila je generalna direktorka Delta Auto grupe, Aleksandra Đurđević.

  Foto: Honda Srbija

  Foto: Honda Srbija

  Bezbednosni “HONDA Sensing” sistem od sada dolazi u standardnoj opremi. Ovaj sistem upozorava vozača na vozilo ispred, vraća vozilo ukoliko je izašlo iz svoje saobraćajne trake i usporava, odnosno prilagođava brzinu vozilu ispred sebe. Poseduje sistem za prepoznavanje vozila u “mrtvom uglu”, saobraćajnih znakova, kao i inteligentni adaptivni tempomat.

  Foto: Uroš Dedić

  Foto: Uroš Dedić

  Što se tiče pogonskih agregata, dostupan je samo benzinski 1.5 VTEC turbo koji snagu prenosi na prednje (2WD) ili na sva četiri točka (4WD). Kada je uparen sa manuelnim menjačem raspolaže sa 173 KS, dok u kombinaciji sa automatskim oslobađa 20 KS više – 193 KS. Ponudu otvara model sa osnovnim Comfort paketom opreme po ceni od 29.490 evra, verzija sa sedam sedišta i snažnijim motorom u višem Lifestyle paketu staje 38.790 evra, dok za najskuplju verziju u full opremi Executive treba izdvojiti 40.890 evra.

  Uroš Dedić/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: cr-v, domaće, honda, srbija, turbo, vtec