0

ČEKAJUĆI BLACK SERIES: Mercedes-AMG GT by Fostla

Ako vam čak ni Mercedes-AMG GT R verzija nije dovoljno ekstremna, nemačka tjunerska kuća Fostla napravila je ediciju koja će retko koga ostaviti ravnodušnim!

Foto: Fostla

Foto: Fostla

Mercedes možda ukida S 65 AMG, ali je zato ponuda sportski orijentisanih modela nikad bogatija, a još kada se u „trku“ uključe i tjunerske kuće, oni sa dubokim džepom zaista ne znaju za šta pre da se odluče.

pročitaj još

  Foto: Fostla

  Foto: Fostla

  Dok čekamo na Mercedes-AMG GT u famoznoj Black Series, koji se očekuje 2020. godine, nemačka kuća Fostla nudi nam itekako primamljivu alternativu, na kojoj je sarađivao sa nekoliko specijalizovanih proizvođača.

  Foto: Fostla

  Foto: Fostla

  Pre svega, tu je Prior Design, koji je dopremio atraktivni widebody kit, kao i aerodinamičke dodatke, uključujući i difuzor vazduha pozadi, kao i crnu masku hladnjaka.

  Foto: Fostla

  Foto: Fostla

  Nemačka firma PWF (Platinum Wrapping Film) je, sa druge strane, obezbedila specijalnu zelenu foliju limitirane edicije (samo 50 rolni je proizvedeno za Evropu!) pod imenom Malachite Green, koja je  GT učinila još atraktivnijim.

  Foto: Fostla

  Foto: Fostla

  Za naplatke od 20 inča se pobrinula firma ADV.1 Wheels, za oslanjanje su odabrani amortizeri i opruge marke KW, dok su distanceri, kako bi točkovi „popunili“ widebody kit, „potpisani“ od strane firme H&R.

  Foto: Fostla

  Foto: Fostla

  Naravno, najveće blago krije se ispod haube. Standardni 4,0-litarski V8 je dobio novi izduvni sistem firme PP-Performance, a nakon „reprogramiranja“ i dodatnih modifikacija, umesto 470 konjskih snaga, sada oslobađa 650 „konja“, što je više čak i od GT R verzije, koja se može pohvaliti sa nešto manje od 580 KS!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: black series, fostla, mercedes amg gt, tuning, twin turbo, v8