0

TOYOTA SRBIJA OBAVEŠTAVA: Preventivna servisna akcija za hibridne modele

Nakon informacija da su se na nekim hibridnim modelima japanskog proizvođača Toyota pojavile određene fabričke greške, Toyota Srbija obaveštava sve vlasnike modela Prius i Auris da će sprovesti preventivnu servisnu akciju u cilju sprečavanja nastanka mogućeg problema

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Početkom septembra najavili smo moguće opozive Toyotinih hibridnih modela, budući da je japanski gigant prepoznao fabričku grešku u sistemu hirbidnog pogona kod nekih serija vozila, plasiranih kako u Americi i Aziji, tako i na evropksom tržištu.

pročitaj još

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  U vezi sa tim, ovih dana nam je iz Toyota Srbija stiglo i zvanično saopštenje u kojem se navodi da će kompanija u okviru opoziva besplatno i preventivno reprogramirati računare na vozilima modela Prius i Auris hibrid godišta od 2008 do 2014. gde je ukupno obuhvaćeno 79 automobila.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Razlog ove servisne akcije je mogućnost da se u slučaju kvara tranzistora invertera hibridni sistem isključi umesto da se prebaci u pomoćni način rada. Kako u Toyota Srbija navode, ovaj opoziv je preventivan jer se do sada, u Evropi, ova greška nije pojavila ni na jednom vozilu.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: auris, domaće, opoziv, prius, servisna akcija, toyota