0

PARIS MOTOR SHOW 2018: Škoda Kodiaq RS

Uz sportski koncept Vision RS, Škoda je na Salonu automobila u Parizu predstavila još jedan RS model, ovaj put svoj najveći SUV Kodiaq

Foto: Škoda

Foto: Škoda

Pored atraktivnog koncepta Vision RS, Škoda je na Salonu automobila u Parizu prikazala i Kodiaq u najsnažnijoj verziji RS. U pitanju je SUV kojeg pokreće 2,0-litarski biturbo TDI motor, koji oslobađa 240 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta.

pročitaj još

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  To mu obezbeđuje i sasvim solidno ubrzanje za SUV ovih dimenzija i mase, budući da do “stotke” stiže za sedam sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 220 km/h. Tu je i 7-stepeni DSG menjač, kao i varijabilni sistem pogona na sva četiri točka.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  U odnosu na “obični” Kodiaq, RS verzija ima drugačije odbojnike, plastične detalje na karoseriji u crnoj boji, naplatke od 20 inča, a tu su i neizbežne RS oznake. Kada smo već kod te oznake, Škoda je uvela i novinu, te će “kvačica” (u obliku slova V, ispred RS oznake) od sada biti crvene boje, umesto dosadašnje zelene.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Enterijer je obogaćen sportskim sedištima, presvučenim alkantarom, kojom je obložena i unutrašnja strana vrata, dok je instrument-tabla izrađena u karbonskom “stilu”. Uz to, kabina poseduje tzv. nebo crne boje, a pedale su izrađene od nerđajućeg čelika.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: kodiaq rs, noviteti, saloni, škoda, suv