0

POKAZIVANJE MIŠIĆA: Predstavljen Audi SQ2

Audi je ovih dana obogatio ponudu svog najmanjen SUV/krosover modela u ponudi, predstavljanjem sportske verzije SQ2

Foto: Audi

Foto: Audi

Ne samo da je evropsko tržište „gladno“ kompaktnih krosovera, već na njemu ima dovoljno prostora i za sportske premijum verzije, koje više doprinose imidžu proizvođača nego što imaju konkretne prodajne rezultate.

pročitaj još

  Tako je Audi ovog vikenda predstavio sportsku verziju aktuelnog Q2 modela, koja sada nosi oznaku SQ2, a pokreće je 2,0-litarski četvorocilindarski TFSI agregat, pozajmljen iz Golfa R, koji oslobađa 300 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta.

  U „saradnji“ sa 7-stepenim S-tronic menjačem sa dvostrukim kvačilom, snaga se prenosi na sva četiri točka u okviru quattro pogona, a za sprint do 100 km/h potrebno je svega 4,8 sekundi dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h.

  Vizuelno, SQ2 je dosta sličan Q2 S Line verziji, s tim da je maska hladnjaka nešto drugačija, sa osam vertikalnih rešetki, a tu su i veći usisnici vazduha koji celokupan nastup čine agresivnijim. Prednje i zadnje svetlosne grupe su u LED tehnologiji, a „zadnjicu“ krase dva dvostruka izduvnika, barem prema rečima ljudi iz Audija, budući da je objavljena samo jedna fotografija SQ2, i to od napred!

  Enterijer je, prema navodima, obogaćen crnim „nebom“, a u istoj boji su i sportska sedišta, presvučena kožom i alkantarom, sa neizbežnim „S“ logotipom. Vituelni kokpit nalazi se na mestu instrumentacije, ali samo kao opcija, uz doplatu.

  Cena ove verzije još uvek nije saopštena, ali se pretpostavlja da će startovati u rangu između 35.000 i 40.000 evra. Zvaničnu premijeru Audi SQ2 imaće za par dana, na Salonu automobila u Parizu.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: audi, noviteti, quattro, sq2, tfsi, turbo