0

JASNI SNIMCI U SVIM USLOVIMA: Novi Hero7 je stigao!

Kompanija ComTrade, ekskluzivni distributer GoPro proizvoda za tržište naše zemlje, povodom prezentacije novog modela Hero7 Black, organizovala je promociju i test ove kamere na stazi Autokomerc karting centra

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Više nema video snimaka sa podrhtavanjem, čak i ako vozite, recimo, karting… U to smo se uverili na veoma dinamičnoj prezentaciji GoPro Hero7 Black uređaja u organizaciji kompanije ComTrade iz Beograda, koja je ogranizovana na stazi Autokomerc Karting Centra. Ovaj najnoviji model u ponudi američkog proizvođača postavlja nove standarde kada je u pitanju video stabilizacija, pomoću svoje glavne karakteristike – HyperSmooth.

pročitaj još

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  U pitanju je najbolji sistem za stabilizaciju ugrađen u kameru ikada. On olakšava snimanje video snimaka profesionalnog izgleda, koji kao da su stabilizovani pomoću gimbala, a bez troška i muke korišćenja pravog, motorizovanog gimbala. Pored toga, HyperSmooth radi i pod vodom, kao i pri udarcima i uslovima jakog vetra gde gimbal popušta.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Uz Hero7 Black, GoPro uvodi radikalni novu video formu koja se zove TimeWarp. TimeWarp video vašim snimcima dodaje efekat „vožnje čarobnim ćilimom“ i veliku brzinu. Zamislite scensku vožnju kroz prirodu, uskakanje u okean ili šetnju kroz grad, kompresovanu u super-stabilnu, ubrzanu verziju, gde se celo iskustvo reprodukuje u nekoliko sekundi. TimeWarp video pretvara duža iskustva u kratke video snimke koji teku poput reke i koji su neodoljivi za gledanje i jednostavni za „share“.

  Kada već pričamo o “deljenju” sadržaja, nema bržeg načina od „Live“ varijante. Hero7 Black je prvi GoPro koji može da radi streaming uživo, što omogućava korisnicima da automatski “dele” sadržaj u realnom vremenu na društvenim mrežama (Facebook, Twitch, YouTube, Vimeo i drugim platformama širom sveta), dok je moguće i automatsko prebacivanje na telefon sa kamere putem GoPro aplikacije. Rezultat toga je uzbuljiv i zgodan način da se podele interesantniji životni trenutci u pokretu.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Pored navedene HyperSmooth Video stabilizacija, TimeWarp funkcije, Live streaminga i automatskog “deljenja”, novi Hero7 Black nudi i simultano čuvanje na SD karticu u HD kvalitetu. Potom, on pruža i mogućnosti kao što su SuperPhoto, tj. “pametno” analiziranje scena pomoću automatski upotrebljenog HDR-a, lokalnog mapiranja tona i Multi-Frame smanjenje buke, portret opciju za vertikalno snimanje i slikanje za lako “deljenje” na Instagram Story, Snapchat i drugo.

  Tu je i unapređeni audio, odnosno zvuk se “hvata” na većim razdaljinama, a zahvaljujući novoj membrani mikrofona, smanjene su vibracije i šumovi. Novi GoPro uređaj ima i intuitivni interfejs na dodir, tačnije putem 2-inčnog ekrana osetljivog na dodir sa pojednostavljenim komandama omogućava vertikalno korišćenje kamere, mada postoji mogućnost upotrebe glasovnih komandi i to na 14 jezika.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Hero7 Black prepoznaje lica, izraze lica i vrste scena kako bi unapredio automatske QuikStory uređivanja na GoPro aplikaciji. Istovremeno, on ograničava video snimke na trajanje od 15 do 30 sekundi radi bržeg prebacivanja na telefon, uređivanja i “deljenja”, a tu je tajmer zgodan za selfije i grupne fotografije.

  Ono što je za posebnu pohvalu je odličan kvalitet slike – 4K rezolucija u 60 frejmova u sekundi kada je reč o video snimanja i 12 MP rezolucije fotoaparata. Uz to, pronalaženje idealnog kadra je lako, jer je zoom osetljiv na dodir, a tu je i opcija usporenog snimka, do 8x i u 1080p240 formatu. Najnovija GoPro kamera je izdržljiva i vodootporna, sve do 10 metara dubine, i to bez kućišta. Uređaj ima mogućnost praćenja performansi, tj. brzine, pređene razdaljine i visine, kao i isticanja tih podataka u video zapisu uz pomoć GoPro aplikacije.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Cena vodećeg modela Hero7 Black u ponudi kompanije GoPro počinje od 53.999 dinara. Međutim, na promociji na stazi Autokomerc karting centra, gde je pored vožnje kartinga organizovana i druga prikladna zabava za goste i predstavnike medija, kompanija ComTrade je predstavila i “ostatak ekipe” – Hero7 Silver + Hero7 White!

  Praktično, od ove jeseni, GoPro ima novu kameru za svakoga, uključujući početnike, aktivne ostvarivače i ljude koji dele po društvenim mrežama, i to svih uzrasta. Ove dve kamere su tu da bi zaokružile ponudu i odlično odovaraju aktivnom stilu života. Hero7 Silver po ceni od 39.999 dinara sa 4K i Hero7 White od 27.999 dinara sa 1080p su robusne, male i vodootporne do 10 metara.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Imaju glasovne komande i klasične komande, ali i odličan kvalitet video snimaka i fotografija, pre svega zbog poboljšane video stabilizacije, zbog čega je GoPro prodavac kamera broj jedan na severno-američkom kontinentu više od četiri i po godine u nazad. A srećom, moguće jenabaviti ih i kod nas, u Srbiji… Više informacija na www.comtradedistribution.com

  Zoran Živkov/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: black, domaće, gopro, hero7, kamera, silver, white