0

DODATNO POJAČANJE: TECHART Porsche Cayenne

Ukoliko standardnih 550 KS koje isporučuje Porsche Cayenne nije dovoljno, tu je tjunerska kuća Techart koja nudi pojačanje na 640 KS i 900 Nm, ali i još mnogo toga!

Foto: Techart

Foto: Techart

Tjunerska kuća Techart pažnju privlači jedinstvenim kreacijama baziranim na automobilima marke Porsche. Njihov poslednji projekat baziran je na Porscheovom modelu Cayenne Turbo koji u osnovi isporučuje 550 KS i 770 Nm obrnog momenta.

pročitaj još

  Foto: Techart

  Foto: Techart

  Standarno, momci iz Techarta su našli način da “izvuku” dodatnu snagu iz 4,0-litarskog V8 turbo agregata te sada raspolaže sa impresivnih 640 KS i 900 Nm! U praksi, nove brojke “katapultiraju” Cayenne težak preko dve tone iz mesta do 100 km/h za svega 3,7 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 300 km/h. Da stvar bude bolja, zahvaljujući novom izduvnom sistemu od titanijuma, doživaljaj je propraćen adekvatnom notom.

  Foto: Techart

  Foto: Techart

  Ipak, to nije sve! Nemački tjuneri su zahvaljujući poznatim ROLF BENZ proizvođačima nameštaja našli način da poboljšaju ugođaj u enterijeru Cayenne. Naime, korišćeni su novi materijali kako bi se celokupan komfor podigao na viši nivo. Tu su i specijalno dizajnirane patosnice, a koliku su pažnju posvetili detaljima govori činjenica da se u kaseti nalazi ručno izrađen novčanik za dokumenta.

  Foto: Techart

  Foto: Techart

  Što se tiče dizajna eksterijera, Techart Porsche Cayenne je “obogaćen” haubom od ugljeničnih vlakana sa otvorima za hlađenje motora, novim branikom, dok se sa zadnje strane nalazi difuzor vazduha, kao i spojler na vratima prtljažnika. Izgled je zaokružen novim Formula V naplacima od 22 inča, što je ujedno i premijera za pomenute točkove u njihovoj ponudi.

  Foto: Techart

  Foto: Techart

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: cayenne, porsche, techart, tuning, turbo