0

POTVRĐENO: Škoda Kodiaq RS stiže u Pariz! (VIDEO)

Najsnažniji i najveći SUV iz aktuelne Škodine ponude biće model Kodiaq RS, koji će svoju zvaničnu premijeru imati na predstojećem Salonu automobila u Parizu

Foto: Škoda

Foto: Škoda

Škoda je i zvanično potvrdila da će na predstojećem Salonu automobila u Parizu, premijerno predstaviti svoj najveći SUV Kodiaq u dugoočekivanoj RS verziji, čije je crteže češki proizvođač ovih dana objavio.

pročitaj još

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Iako je RS oznaka povezana uglavnom sa sportskim modelima, u slučaju Kodiaqa RS ona će značiti najsnažniju verziju koju će pokretati 2,0-litarski twin-turbo TDI motor, snage 240 “konja” i 500 Nm obrtnog momenta.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Uz to, Kodiaq RS će biti opremljen i DCC sistemom (Dynamic Chassis Control), kao i pogonom na sva četiri točka. Iako je trenutno poznato veoma malo informacije, najavljuje se da će Kodiaq RS imati i nešto agresivniji vizuelni nastup, uključujući veće točkove i prednje LED svetlosne grupe.

  Foto: Škoda

  Foto: Škoda

  Podsetimo, nešto ranije ove godine, Kodiaq RS je u rukama Sabine Schmitz postavio rekord na Nurburgring Nordschleife u klasi velikih SUV-a sa sedam sedišta, obišavši jedan krug za 9 minuta i 29,8 sekundi.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: kodiaq rs, noviteti, škoda, tdi, twin turbo