0

RAZJARENA ZVER: Mercedes-AMG Project ONE tokom testiranja!

Prvi hipersportski automobil iz Mercedesovih pogona, Project ONE, nalazi se u završnoj fazi testiranja, a uskoro bismo mogli da ga vidimo i u premijernom serijskom izdanju

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Mercedes uveliko radi na hipersportskom serijskom automobilu koji je još 2017. godine na Salonu automobila u Frankfurtu, predstavljen u formi koncepta pod nazivom Project ONE. Ovih dana, nemački gigant je objavio i prve fotografije automobila u fazi testiranja u Millbrook test centru, najavljujući moguću premijeru u Parizu.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Podsetimo, za pokretanje se koristi pogonska jedinica veoma slična onoj u Formuli 1, što će reći 1,6-litarski turbo V6 hibrid, koji se “vrti” do 11.000 obrtaja u minutu, uz čak četiri elektromotora što sve ukupno obezbeđuje gotovo 1000 konjskih snaga!

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Mercedes tvrdi da je maksimalna brzina preko 350 kilometara na čas, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h nije poznato. Ipak, potvrđeno je da Project ONE dostiže 200 km/h za manje od šest sekundi, što zvuči još impresivnije!

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Ukupno će biti proizvedeno 275 primeraka, za kojih se do sada “prijavilo” preko 1100 klijenata, uprkos astronomskoj ceni od 2,7 miliona evra!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: mercedes amg, noviteti, project one, testiranje