0

UNIKAT IZ ZEMLJE KENGURA: Hyundai Santa Fe Cabriolet (VIDEO)

Iako SUV kabrioleti nisu novina u svetu automobila, ovaj Hyundai Santa Fe je nešto sasvim posebno, budući da nije bilo planirano da saznate za njegovo postojanje!

Foto: Hyundai

Foto: Hyundai

Australijski ogranak Hyundai brenda stoji iza jednog veoma interesantnog projekta, baziranog na aktuelnoj generaciji modela Santa Fe. Naime, u pitanju je unikatna “kabriolet” verzija ovog SUV-a, koja može da preveze do sedam odrasilih osoba.

pročitaj još

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Kada kažemo „kabriolet“, namerno ga stavljamo pod navodnike, jer ovaj automobil, zapravo, i nema krov (sklopljen, savijen, itd.) i nije ga moguće podići, budući da je standardnom Santa Feu jednostavno „odsečen“ krov, bez namere da se projektuje platneni ili tvrdi sklopivi.

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Ako se pitate kako to, ono što je treba da znate u celoj ovoj priči jeste da je ovaj automobil napravljen u promotivne svrhe, kako bi se lakše pristupilo enterijeru prilikom fotografisanja detalja, te da je trebalo da nakon reklamne kampanje i snimanja, bude „uništen“.

  Foto: Hyundai

  Foto: Hyundai

  Međutim, na sreću svih ljubitelja automobila, a posebno Hyundai modela, australijski auto-novinari su se u međuvremenu „dočepali“ ovog unikata i napravili mini-test, zahvaljujući kojem imamo priliku da ga detaljnije upoznamo.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: cabriolet, hyundai, kabriolet, noviteti, santa fe, unikati