0

EKSPANZIJA SE NASTAVLJA: “Uhvaćena” Škoda Kodiaq GT

Češki proizvođač automobila Škoda uskoro planira da predstavi i tzv. kupe verziju aktuelnog SUV-a Kodiaq, koji bi trebao da ponese naziv Kodiaq GT

Foto: Automedia

Foto: Automedia

Velika popularnost koju je za kratko vreme stekao najveći SUV model iz Škoda, Kodiaq, inspisirala je češkog proizvođača da dobro razmisli i o tzv. Coupe varijanti, koja i globalno postaje sve traženija. Tako je nastao projekat Kodiaq GT, čiji su prototipovi trenutno u fazi testiranja.

pročitaj još

  Foto: Automedia

  Foto: Automedia

  U odnosu na klasični Kodiaq, razlike se uglavnom svode na zadnji deo, uz tzv. padajući liniju krova koja podseća upravo na kupeovsku formu. Na tržištu u ovoj klasi, trenutno su uglavnom premijum igrači, kao što je BMW X4, Mercedes-Benz GLC Coupe i Range Rover Evoque, te bi ulazak Škode mogao umnogome da ovaj tip vozila približi kupcima sa nešto “plićim džepom”.

  Foto: Automedia

  Foto: Automedia

  No, ono što treba naglasiti jeste da će se Kodiaq GT proizvoditi u kineskim pogonima i prvenstveno biti namenjen velikom tržištu najmnogoljudnije zemlje sveta, baš kao i kompaktni SUV Kamiq, te da će tek nakon toga, Škoda analizirati da li je isplativo novi model predstaviti i evropskom tržištu.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: coupe, kodiaq gt, noviteti, škoda, suv