0

PRVI M ČETVOROCILINDRAŠ NAKON KOCKICE: BMW X2 M35i

BMW je predstavio M verziju svog najnovijeg SUV modela X2, koji nosi oznaku M35i, a umesto očekivanog rednog šestocilindraša, pokreće ga četvocilindarski turbo motor

Foto: BMW

Foto: BMW

Najmlađi član BMW-ove “X” porodice SUV automobila, modela X2, dobio je i sportsku verziju koja nosi oznaku M35i. Ono što je interesantno napomenuti jeste da je ovo ujedno i prvi “M” model sa četvorocilindarskim motorom, još od ’80-ih godina i E30!

pročitaj još

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Drugim rečima, za pogon je odabran 2,0-litarski četvorocilindarski turbo benzinac od 306 konjskih snaga i 450 Nm obrtnog momenta. Prema fabričkim podacima, to je dovoljno da ovaj kompaktni SUV, od 0 do 100 km/h stigne za 4,9 sekundi.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Snaga se preko 8-stepenog automatskog menjača prenosi na sva četiri točka u okviru BMW-ovog xDrive sistema, s tim da se na prednjoj osovini nalazi i “šper” diferencijal, u cilju što bolje trakcije. Tu je i adaptivno oslanjanja, koje se brine za optimalno “ležanje” na putu i vrhunsku voznu dinamiku.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Enterijer je obogaćen sportskim M Sport sedištima (opciona), koja se mogu poručiti u kombinaciji crne i plave boje, perforirane crne kože, kao i Magma Red crvene boje sa crnim detaljima.

  Foto: BMW

  Foto: BMW

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bmw, m35i, noviteti, turbo, x2