0

POTPUNO NOVA ERA: Novi Corvette C8 sa centralno postavljenim motorom

Chevrolet će u narednoj generaciji modela Corvette uvesti i potpuno drugačiju koncepciju, gde će se veliki V8 motor sada naći iza kabine

Foto: Automedia

Foto: Automedia

Pred američkom automobilskom ikonom, Chevrolet Corvette, izgleda da se nalaze drastične promene kada je u pitanju naredna generacija. Nakon klasične koncepcije motora napred/pogona pozadi, kojeg se američki gigant držao preko 70 godina, novi C8 dobiće potpuno novu koncepciju.

pročitaj još

  Foto: Automedia

  Foto: Automedia

  Naime, C8 će imati, baš kao i većina „hardcore“ sportista, motor pozicioniran centralno, odmah iza kabine, a ispred zadnje osovine, u cilju što bolje vozne dinamike, koja baš i nije bila odlika američkih sportskih automobila. Prve „špijunske“ fotografije koje vidite, napravljene su na Nurburgringu, tokom testiranja.

  Foto: Automedia

  Foto: Automedia

  Što se tiče samog motora, prema prvim informacijama, on će biti samo evolucija postojećeg 6,2-litarskog V8 LT1, koji bi trebao da oslobađa preko 460 konjskih snaga, sa koliko trenutno raspolaže Corvette C7. Uz to, Chevrolet radi i na razvoju trkačke verzije C8.R koja će imati 5,5-litarski V8 turbo od barem 750 „konja“.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: chevrolet, corvette c8, noviteti, v8