0

POTENCIJALNI PROBLEM: Toyota opozvala preko milion hibrida

Preko milion hibridnih vozila marke Toyota, pre svega modela Prius i CH-R, opozvani su nakon što je ustanovljen potencijalni problem koji može dovesti do kratkog spoja na hibridnom sistemu

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Toyota je ovih dana objavila da pravi veliki opoziv hibridnih vozila, pre svega model Prius (Hybrid i Plug-In) i CH-R Hybrid, i to zbog mogućnosti izbijanja požara na hibridnom pogonskom sistemu. Ovim opozivom obuhvaćeno je čak 1,03 miliona vozila, proizvedenih od juna 2015. pa do maja 2018. godine.

pročitaj još

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Najveći broj automobila prodat je u Japanu, preko pola miliona, oko 200.000 vozila isporučeno na severnoameričko tržište, dok je preostali broj uglavnom kupce pronašao u Evropi.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Inače, kako u Toyoti navode, do sada nije došlo do ozbiljnih problema, ali je primećeno da je deo strujne instalacije, tačnije kontektor, tokom vremena, usled trenja, ostao bez zaštite, što potencijalno može dovesti do kratkog spoja.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Prilikom pregleda opozvanih vozila, ugradiće se zaštita oko konektora, a ukoliko je primećen i pomenuti problem, ceo sklop će biti zamenjen, naravno, o trošku proizvođača.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ch-r, hibrid, plug-in, prius, svet, toyota