0

REINKARNACIJA: Povratak legendarne Delte!

Italijanska kompanija Automobili Amos planira da ponovo proizvodi Lancia Delta Integrale, ali u modernijem izdanju Delta Futurista, koje će krasiti mnoštvo karbonskih delova i snažniji motor

Foto: Automobili Amos

Foto: Automobili Amos

Veoma lepa vest stiže za sve ljubitelje legendarne Lancia Delta Integrale! Naime, italijanska kompanija Automobili Amos odlučila je da napravi automobil koji je zapravo moderna reinkarnacija originala, a koja nosi ime Delta Futurista.

pročitaj još

  Foto: Automobili Amos

  Foto: Automobili Amos

  Vizuelno, samo će dobri poznavaoci ovog modela moći da primete da je reč o novoj verziji Delte, što će većinu ljubitelja ovog automobila oduševiti. Zapravo, najveća razlika jesu zadnja vrata, koja su “izbačena”, tako da Delta Futurista pomalo po koncepciji podseća na Deltu S4.

  Foto: Automobili Amos

  Foto: Automobili Amos

  Najveća unapređenja nalaze se “ispod lima” budući da će Delta Futurista obilovati karbonskim delovima i tehničkim novotarijama. Upotrebom karbonskih panela, masa vozila je smanjena za 90 kilograma, što će se ujedno i pozitivno odraziti na koroziju (vlasnici Lancie znaju o čemu pričamo).

  Foto: Automobili Amos

  Foto: Automobili Amos

  Unapređeno je i oslanjanje, kočnice i transmisija, a posebna pažnja posvećena je motoru, koji ima novi usis, interkuler, izduvni sistem, a potpuno nova je i “elektrika”, što će takođe obradovati ljubitelje Delte, budući da je originalni znao da pravi prilične probleme. Prema najavama, novi motor oslobađa oko 330 konjskih snaga!

  Foto: Automobili Amos

  Foto: Automobili Amos

  Enterijer “krije” Recaro “kadice” presvučene kvalitetnom Alkantara kožom, a istim materijalom presvučen je i volan, kao i kulisa manuelnog menjača. Interesantno je spomenuti da se sa desne strane volana, na instrument tabli, nalazi i poseban crveni taster, na kojem je nacrtana raketa kako poleće, a koji najverovatnije služi za startovanje motora.

  Foto: Automobili Amos

  Foto: Automobili Amos

  Nažalost, sve ovo ima i svoju cenu, koja u slučaju Delta Futurista prevazilazi sve granice kolekcionarstva. Naime, za jedan primerak trebate da izdvojite neverovatnih 300.000 evra, što imajući u vidu sve nabrojano, pa čak i neverovatnu ljubav prema Delti, jeste zaista preterano.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: automobili amos, delta futurista, lancia delta integrale, noviteti