0

POVRATAK STAROG IMENA: Toyota Corolla Touring Sports

Toyota je danas objavila prve fotografije karavan verzije Corolla Touring Sports, koji je do sada bio poznat pod imenom Auris, a koji će zvanično debitovati u Parizu

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Nakon što je objavila da će nova generacija hečbeka i karavana u C-segmentu ponovo poneti ime Corolla, umesto dosadašnjeg Auris, Toyota je danas objavila i prve fotografije karavan verzije Touring Sports, koji će svoj debi imati na Salonu automobila u Parizu.

pročitaj još

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Vizuelne razlike u odnosu na hečbek nema, sve do C-stubova, gde je zapravo i jedina razlika u karoserijskom obliku. Ipak, iako nije odmah upadljivo, treba reći da karavan ima za 60 mm duže međuosovinsko rastojanje, i navodno najviše prostora u klasi za kolena putnika pozadi.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Uz to, Toyota navodi i podatak o zapremini prtljažnika od 598 litara, što je u proseku klase, ali za sada nije poznata zapremina kada se obore zadnja sedišta. Na prikazanim fotografijama automobil poseduje i veliki panoramski krov, koji se prostire gotovo celom dužinom, sve do zamišljene linije zadnje osovine.

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Za pogon je odabran turbo benzinski motor zapremine 1,2 litre, koji oslobađa 115 konjskih snaga. Uz njega, tu su i hibridne jedinice – 1,8-litarska sa 122 KS koju „deli“ sa Priusom i CH-R, kao i 2,0-litarska od impresivnih 180 „konja“.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: corolla, karavan, noviteti, touring sports, toyota