0

PODMLAĐIVANJE: Modernizovani Abarth 595 i 695

Abarth je ovih dana predstavio i restilizovanu gamu modela 595 i 695, koje uglavnom krase nova vizuelna rešenja i nešto bogatija oprema

Foto: Abarth

Foto: Abarth

Kraj leta je izgleda namenjen za „osvežavanje“ postojećih modela. U moru već najavljenih restilizacija, i Abarth predstavlja unapređene modele 595 i 695, koji su diskretno vizuelno modernizovani, uz nešto bogatiju opremu.

pročitaj još

  Foto: Abarth

  Foto: Abarth

  Drugačiji je prednji odbojnik sa većim usisnikom vazduha, koji ne samo što izgleda agresivnije, već prema navodima Abarthovih inženjera, poboljšava hlađenje motora za 18 procenata. Pozadi, izmenjen je i difuzor, kao i ekstraktori vazduha na blatobranima.

  Foto: Abarth

  Foto: Abarth

  Abarth je i vizuelno napravio razliku između paketa opreme, te se sada osnovni 595 može razlikovati po mat crnim detaljima na „branicima“, 595 Turismo ima u boji karoserije, dok 595 Competizione ima sive. Tu su i nove boje karoserije, pre svega Adrenalina zelena, kao i Asfalto siva, dostupne kod Competizione i Pista verzija.

  Foto: Abarth

  Foto: Abarth

  Ne treba zaboraviti ni na posebni 695 Rivale, koji je razvijen u saradnji sa italijanskim proizvođačem jahti Riva. Dostupan je u klasičnoj hečbek, kao i kabriolet verziji, a karoserija dolazi u kombinaciji dve boje, sa detaljima u brodskom stilu.

  Foto: Abarth

  Foto: Abarth

  Kada je reč o motorizaciji, 1,4-litarski motor koji je zadužen za pogon isporučuje se u čak četiri verzije snage – 140 KS za standardni 595, 160 KS za Pista verziju, 165 „konja“ za Turismo i 180 konjskih snaga za Competizione i Rivale.

  Foto: Abarth

  Foto: Abarth

  Treba naglasiti i to da Competizione, ne samo što ima najsnažniji agregat, već dolazi sa adaptivnim Koni amortizerima, snažnim Brembo kočnicama sa četvoroklipnim čeljustima, kao i mehaničkim „šper“ diferencijalom.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 595 Competizione, 695, abarth, noviteti, rivale, turismo