0

LAST OF LINE EDITION: London Taxi TX4 by Kahn Design

Obeležavajući kraj proizvodnje legendarnog London Taxi TX4 modela, Kahn Design je pripremio pet specijalnih primeraka koji su poneli naziv Last of Line Edition, a odlikuje ih vrhunski luksuz

Foto: Kahn Design

Foto: Kahn Design

Kada pričamo o automobilima koji stižu iz britanske tjunerske kuće Kahn Design, obično mislimo na prestižne i egzotične automobile, počevši od Land Rover game, preko Aston Martina, Bentley, Rolls-Royce, pa do Ferrari i Lamborghini modela.

pročitaj još

  Foto: Kahn Design

  Foto: Kahn Design

  Ipak, ovaj put, u pitanju je nešto sasvim drugo! Naime, u cilju obeležavanja kraja proizvodnje čuvenog londonskog taksija, 20 godina od kada je TX1 model počeo sa proizvodnjom, Kahn Design je pripremio model TX4 u svega pet primeraka, koji će nositi oznaku edicije „Last of Line“.

  Foto: Kahn Design

  Foto: Kahn Design

  Automobil će biti moguće poručiti u nekoj od pet boja koje Rolls-Royce koristi za svoje modele. Zadnja stakla su u potpunosti zatamnjena, a unutra, enterijer je obogaćen prvoklasnom Nappa kožom, koji zasigurno nećete naći u taksiju. Tu je još i tzv. zvezdano „nebo“ sa LED rasvetom.

  Foto: Kahn Design

  Foto: Kahn Design

  Za pogon je zadužen dizel agregat firme VM Motori, zapremine 2,5 litara, koji u serijskoj verziji raspolaže sa 101 KS, a koji je nakon „tretmana“ od strane inženjera Kahn Design sada nešto snažniji. Uz njega se isporučuje i Chryslerov 5-stepeni automatski menjač.

  Foto: Kahn Design

  Foto: Kahn Design

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: kahn design, last of line edition, london taxi, tuning, tx4