0

ITALIJANSKI ŠARMER: Restilizovani FIAT 500X sa novim motorima

Popularni FIAT-ov krosover 500X ovih dana je restilizovan, a pored vizuelnih izmena, dobio je i potpuno nove pogonske jedinice FCA grupacije

Foto: FIAT

Foto: FIAT

FIAT je ovih dana predstavio restilizovani model 500X, koji je dobio diskretna vizuelna unapređenja, ali i nove benzinske motore FCA grupacije. Verzije Urban i Cross mogu se pohvaliti novim „branicima“ napred i pozadi, uz to da Cross poseduje i zaštitnu ploču ispod motorskog prostora koja dodatno naglašava njegove off-road aspiracije.

pročitaj još

  Foto: FIAT

  Foto: FIAT

  Tu su i nova dnevna svetla, kao i LED svetlosne grupe pozadi, dok se LED farovi dobijaju kao serijska opreme od paketa Cross Plus. Što se tiče enterijera, tu je diskretno restilizovana instrument tabla, novi upravljač, a izmenjeni su i tasteri oko centralnog multimedijalnog displeja.

  Foto: FIAT

  Foto: FIAT

  Najveća novina, zapravo, jesu pogonske jedinice, budući da je restilizovani 500X dobio nove aluminijumske benzinske motore FCA grupacije. Tu je 1,0-litarski turbo trocilindraš od 120 KS i 190 Nm, koji preko 6-stepenog menjača snagu isporučuje na prednje točkove.

  Foto: FIAT

  Foto: FIAT

  Snažniji 1,3-litarski turbo raspolaže sa 150 „konja“ i 270 Nm, a stiže sa 6-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Uz njih, zadržan je i 1,6-litarski E-Torq motor od 110 konjskih snaga, koji je sada unapređen te ispunjava novu Euro 6D normu.

  Foto: FIAT

  Foto: FIAT

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 500x, fiat, krosover, noviteti, restilizacija