1

NEŠTO SASVIM NOVO: Predstavljen Renault Arkana

Renault je na upravo otvorenom Salonu automobila u Moskvi predstavio potpuno novi krosover model po imenu Arkana

Foto: Renault

Foto: Renault

Kao što smo i najavili prošle nedelje, Renault je na Salonu automobila u Moskvi, danas premijerno predstavio potpuno novi model, kupe krosover po imenu Arkana. Ono što je do sada poznato jeste da će se novitet proizvoditi i prodavati u Rusiji, a zatim i na tržištu Azije, dok za sada nema plana da stigne i u Evropu.

pročitaj još

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Model Arkana je baziran na unapređenoj B0 platformi koju koristi Dacia Duster, kao i Renault Kaptur, koji se prodaje u Rusiji, a u principu je uvećana verzija evropskog Captura. Kupe forma inspirisana je većim SUV modelima, koji su se pokazali prilično popularni, naročito na istočnim tržištima, te je stoga i odlučeno da se Arkana fokusira, pre svega, na veliko rusko tržište.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  Još uvek se očekuju detaljniji tehnički podaci za ovaj model, budući da ih Renault za sada nije objavio. Pretpostavlja se da će Arkana koristiti već postojeće motore Renault game, koji se nalaze i u Kapturu, što će reći 1,6-litarski i 2,0-litarski benzinac, od 114 odnosno 143 konjske snage.

  Foto: Renault

  Foto: Renault

  U slučaju Kaptura, a verovatno i nove Arkane, verzija sa prednjim pogonom i 1.6 motorom opremljena je manuelnim 6-stepenim menjačem ili opcionom CVT transmisijom, dok se kod 4WD verzije sa 2.0 motorom, pored 6-stepenog manuelnog, opciono može dobiti 4-stepeni automatski menjač.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: arkana, coupe crossover, kaptur, kupe krosover, moskva, noviteti, renault
  Popularni komentari
  • b
   bn

   Prvi kupac će biti ceca