0

POGLED U BUDUĆNOST: Infiniti Prototype 10 Concept

Infiniti je na ovogodišnjem Pebble Beach Concours d’Elegance predstavio interesantni koncept Prototype 10, speedster inspirisan trkačkim jednosedima

Foto: Infiniti

Foto: Infiniti

Baš kao i na prošlogodišnjem, Infiniti je i na ovogodišnjem Pebble Beach Concours d’Elegance predstavio atraktivni futuristički koncept, ovaj put u formi električnog retro-trkača/speedstera, koji je dizajniran u skladu sa novim pravcem koji je početkom godine, u Detroitu, najavio Q Inspiration koncept.

pročitaj još

  Foto: Infiniti

  Foto: Infiniti

  Inspiraciju za ovaj koncept Infiniti je pronašao u tzv. trkačkim jednosedima koji su bili popularni sredinom 20. veka, a koji pružaju sirovi trkački osećaj otvorene kabine. Kod Prototype 10 koncepta, vozač se nalazi daleko nazad, jedva nešto ispred zadnje osovine, na levoj strani automobila.

  Foto: Infiniti

  Foto: Infiniti

  Kao što smo već spomenuli, pogon je čisto električni, ali za sada, Infiniti nije objavio detaljnije podatke o elektromotorima, niti o baterijama koje obezbeđuju električnu energiju. Ipak, u kompaniji su najavili da će već od 2021. godine, svaki novi model dolaziti opciono sa električnim pogonom, uključujući i sportske modele.

  Foto: Infiniti

  Foto: Infiniti

  Inače, interesantno je spomenuti da je ovo ujedno i prvi dizajnerski projekat Karima Habiba, kojeg je Infiniti angažovao prošle godine, „preotevši“ ga iz BMW-ovog dizajnerskog centra.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: infiniti, koncept, noviteti, pebble beach, prototype 10