1

POVRATAK STAROG IMENA: Toyota Auris ponovo postaje Corolla!

Toyota je odlučila da ime Auris “penzioniše”, te će nova generacija hečbeka i karavana u C segmentu ponovo poneti naziv Corolla

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Toyota je u poslednjih nekoliko meseci, poprilično „pretumbala“ svoju ponudu modela kada je reč o evropskom tržištu. Prvo je „ugašen“ monovolumen Verso, zatim i Avensis, najavljen povratak Camry limuzine, a sada će nova generacija Corolle, čak i u hečbek verziji nositi to ime, što će reći da naziv Auris „odlazi u penziju“.

pročitaj još

  Foto: Toyota

  Foto: Toyota

  Kako najavljuju u Toyoti, sve tri karoserijske verzije – limuzina, hečbek i karavan, nosiće stari, dobro poznati naziv Corolla, i to globalno, što će reći praktično na svim svetskim tržištima. Već za Salon automobila u Parizu, najavljena je Corolla hečbek, kao i karavan Touring Sports, koji su do sada nosili naziv Auris.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: auris, corolla, noviteti, svet, touring sports, toyota
  Popularni komentari
  • P
   Pitam

   Ovi iz Toyote kao da su pijani,pa u martu ove godine je predstavljen novi AURIS(nigde se nije pominjala Corolla,govorim za Evropu),a sada ce na sledecem sajmu da predstave potpuno isti auto ali sa drugim imenom! Auto vec treba da krene sa prodajom a oni se tek sada setili da nece tako da se zove,totalna ne ozbiljnost takvog brenda! Verovatno ce ovi prvi primerci biti opozvani da im se sa spaklom skine Auris i nalepi Corolla!