0

U KORAK SA KONKURENCIJOM: Restilizovana Honda NSX

Druga generacija Hondinog supersportskog automobila NSX ovih dana je dobila svoju restilizovanu verziju...

Foto: Honda

Foto: Honda

Honda je ovih dana predstavila restilizovanu verziju svog supersportskog automobila NSX, druge generacije. Predstavljen 2016. godine, novi NSX bi trebao svakih godinu-dve, baš kao što je to slučaj i sa Nissanom GT-R, da dobije „osveženje“ kako bi što duže ostao „rame uz rame“ sa konkurencijom.

pročitaj još

  Kada je u pitanju ova, prva restilizacija, vizuelno, gotovo da se ništa nije promenilo. Umesto hromirane lajsne iznad grila, ona je sada u boji vozila, a opciono, na raspolaganju su karbonsko-keramičke kočnice, čije su čeljusti, takođe opciono, u boji karoserije. Kada smo već kod boje, tu je i nova boja na raspolaganju – jarko narandžasta, po čemu će se i najlakše raspoznati restilizovani NSX.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  No, nešto više promena ima sa mehaničke strane budući da su prednji i zadnji poprečni stabilizatori krući, prema rečima Honde, za 26% odnosno 19 procenata. Unapređen je i softver koji kontoliše rad hibridnog sistema, ali i adaptivnih amortizera, servo asistencije i ESP-a, sve u cilju da NSX postane još lakši za svakodnevnu vožnju u urbanim sredinama i poveća komfor u vožnji.

  Nemačka fabrika Continental razvila je nove pneumatike za NSX – SportContact6S, koji su sada deo serijske opreme, a pružaju još bolju trakciju, kraći zaustavni put i naravno, osetno bolje se ponašaju u krivinama. U kombinaciji sa još odzivnijim pedalom gasa, Honda tvrdi da je „novi“ NSX za čak dve sekunde brži u odnosu na aktuelni, tokom jednog kruga na stazi Suzuka!

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  U cilju ispunjenja novih Euro 6d-TEMP normi, restilizovani NSX je dobio i filter čestica, a donekle je i izmenjen režim rada turbopunjača. Honda još uvek nije saopštila da li je time izmenjena aktuelna snaga 3,5-litarskog V6 hibrida, koji oslobađa 580 „konja i omogućava sprint do „stotke“ za 2,9 sekundi.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: honda, noviteti, nsx, restilizacija