0

U ČAST REKORDWAGENA: Mercedes-Benz EQ Silver Arrow

Na Pebble Beach Concours d’Elegance, Mercedes je predstavio futurističku studiju EQ Silver Arrow koja je svojevrsni omaž fantastičnom Mercedesu W125 Rekordwagen iz 1938. godine

Foto: Mercedes

Foto: Mercedes

Jedna od zvezda ovogodišnje Pebble Beach manifestacije svakako je futuristički koncept Mercedes-Benz EQ Silver Arrow. Električni automobil inspirisan je Mercedesovim modelima iz ’30-ih godina koji su bili specijalno dizajnirani radi obaranja brzinskih rekorda.

pročitaj još

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Dugačak 5,3 metra, ovaj jednosed predstavlja svojevrsni omaž legendarnom W125 Rekordwagen iz 1938. godine, kojeg je pokretao, za to vreme, monstruozni 5,6-litarski V12 motor od preko 730 konjskih snaga, omogućavajući mu da dostigne fantastičnih 432,7 kilometara na čas!

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Futuristički koncept, s druge strane, pokreće električna energija, snage oko 750 „konja“, koja se dobija iz baterija kapaciteta 80 kWh, a teoretska autonomija iznosi oko 400 kilometara.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Inače, kompletna karoserija EQ Silver Arrow izrađena je od ugljeničnih vlakana, ali je u čast pomenutog modela, ali i u skladu sa simbolima kompanije, ofarbana u srebrnu.

  Foto: Mercedes

  Foto: Mercedes

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: eq silver arrow, mercedes-benz, noviteti, w125 rekordwagen