0

BRUŠENI DIJAMANT: McLaren 600LT by MSO

McLaren Special Operations predstavio je svoju verziju modela 600LT koja se od serijske razlikuje po brojnim karbonskim detaljima, kao i nešto luksuznijem enterijeru

Foto: McLaren

Foto: McLaren

Iako će zvanična premijera novog McLaren 600LT MSO (McLaren Special Operations) biti na Pebble Beach manifestaciji, britanski proizvođač supersportskih automobila objavio je prve fotografije ovog modela.

pročitaj još

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  Kao što smo već spomenuli, u pitanju je specijalna verzija MSO ogranka, koju karakteriše tzv. Stealth Grey siva boja, dodatni elementi od ugljeničnih vlakana (kućišta retrovizora, poklopac motora, spliter, zadnji branik, itd.), a od karbona je izrađen i veliki usisnik vazduha koji se nalazi na krovu vozila.

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  U odnosu na standardni 600LT, MSO verzija je, zahvaljujući upotrebi ugljeničnih vlakana, i nešto lakša, ali McLaren još uvek nije zvanično potvrdio koliko tačno. Interesantno je da je McLaren objavio da su performanse identične, te da zahvaljujući 600 KS iz 3,8-litarskog V8 twin-turbo motora, 600LT MSO do 100 km/h stiže za 2,8 sekundi.

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  U enterijeru se nalaze karbonska sedišta, „pozajmljena“ iz modela Senna, proštepana narandžastim koncept, a tu je i sigurnosni pojas u šest tačaka. Za ljubitelje kvalitetnog zvuka, McLaren je ugradio prvoklasni Bowers & Wilkins sistem zvučnika.

  Foto: McLaren

  Foto: McLaren

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 600lt, mclaren, mso, noviteti, pebble beach