2

POGLED U BUDUĆNOST: Opel GT X Experimental

Predstavljajući koncept GT X Experimental, Opel najavljuje novi dizajnerski pravac koji će biti aktuelan u narednih nekoliko godina, a koji će biti primenjen i na novim generacijama modela Corsa, Astra i Mokka

Foto: Opel

Foto: Opel

I nakon spajanja sa PSA grupacijom, Opel nastavlja da impresionira futurističkim konceptima. Ovaj put, u pitanju je GT X Experimental – kompaktni krosover kupeovske forme, koji bi, prema rečima vodećih ljudi Opela, trebao da bude dizajnerska „zvezda vodilja“ u narednih nekoliko godina.

pročitaj još

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Samim tim, pomenuti koncept, dugačak tek nešto više od četiri metra, neće direktno prerasti u novi serijski model već će poslužiti kao „odskočna daska“ za nove generacije modela Corsa, Mokka, pa i Astra.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Za pogon je odabrana potpuno električna konfiguracija, što će reći da elektromotor koji pokreće prednje točkove, strujom snabdeva set litijum-jonskih baterija, kapaciteta 50 kWh.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Ono što će definisati buduće Opelove modele, a što ovaj koncept demonstrira jeste tzv. Visor prednja maska, u koju su integrisane Matrix svetlosne grupe, ali i dodatni sistemi kao što su kamere i radar za polu-autonomni sistem vožnje.

  Foto: Opel

  Foto: Opel

  Drugi element jeste tzv. Pure Panel, novi vid instrument-table koja u sebi sadrži sve neophodne informacije, uključujući i navigaciju i multimediju, a moguće je kontrolisati je glasovnim putem, dodirom ili tasterima na multifunkcionalnom upravljaču.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: GT X Experimental, krosover, noviteti, opel
  Popularni komentari
  • D
   Dragan.Bata

   Samo da ne bude skuplji od dvanajs do petnajs hiljada evra bio bi idealan

  • D
   Dragn.Bata

   Samo da ne prede dvanajst do petnajs hiljada evra blo bi odlicno