0

U FINALNOJ FAZI: ARES Panther tokom testiranja

Prvi supersportski model italijanske kompanije ARES Design, Panther, uskoro bi trebalo da se nađe u prodaji, i to po ceni od preko pola miliona evra

Foto: ARES Design

Foto: ARES Design

Ako se sećate, krajem prošle godine, mala italijanska kompanija pod imenom ARES Design, predstavila je rendere svog prvog supersportskog modela pod imenom Panther, koji je zapravo baziran na aktuelnom Lamborghini Huracan.

pročitaj još

  Foto: ARES Design

  Foto: ARES Design

  Inspirisan legendarnim De Tomaso Pantera, ARES Panther bi trebalo kupcima egzotičnih supersportskih automobila da ponudi „nešto više“ nego što to mogu da dobiju od velikih proizvođača, kakvi su, recimo Lamborghini ili Ferrari, uz naravno, ekskluzivnost malog broja proizvedenih primeraka.

  Foto: ARES Design

  Foto: ARES Design

  Ovih dana, pomenuta kompanija je prikazala i fotografije „maskiranog“ prototipa u fazi testiranja, a objavljeni su i podaci o proizvodnji i ceni. Kao što se i očekivalo, biće napravljena mala serija ovih automobila, svega 21, i to po ceni od 515.000 evra za svaki.

  Foto: ARES Design

  Foto: ARES Design

  Kako smo već spomenuli, ARES Panther je baziran na Huracanu, s tim da je zapremina 5,2-litarskog V10 motora povećana na 5,6 litara, te sada oslobađa oko 670 „konja“ i 560 Nm. Za prenos je i dalje zadužen 7-stepeni DCT menjač, s tim da je softver koji kontroliše njegov rad modifikovan.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: ares design, ares panther, lamborghini huracan, noviteti