1

PETI REKORD U NIZU: Jenson Button u Honda Civic Type R na Hungaroringu! (VIDEO)

Peti i finalni rekord u Hondinoj Type R Challenge seriji nastupa na poznatim evropskim stazama postavio je bivši F1 šampion, Jenson Button, koji je na Hungaroringu ostvario i svoju prvi F1 pobedu u karijeri

Foto: Honda

Foto: Honda

Nakon što je novi Civic Type R postavio nove rekorde na stazama Magny-Cours u Francuskoj, Silverstone u Engleskoj, Spa-Francorchamps u Belgiji, pa zatim i na portugalskoj stazi Estoril, gde se za upravljačem našao Tiago Monteiro, poslednji, peti u nizu rekord u okviru Hondinog Type R Challenge postavljen je na Hungaroringu, a za volanom je ovaj put bio Jenson Button!

pročitaj još

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Bivši F1 šampion je stazu pored Budimpešte, gde je ostvario svoju prvi F1 pobedu 2006. godine, prešao za 2:10,19 što je novi rekord za serijske automobile sa pogonom na prednje točkove, a postavljen je sa potpuno serijskim modelom, sa standardnim pneumaticima koji se isporučuju kupcima.

  Foto: Honda

  Foto: Honda

  Pored ovih pet rekorda, ne treba zaboraviti činjenicu da je novi Civic Type R ujedno i najbrži automobil sa pogonom na prednje točkove na legendarnom Nurburgring Nordschleife, sa vremenom 7:43,80 koje je postavio u aprilu ove godine.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: civic type r, f1, honda, hungaroring, jenson button, rekord, svet
  Popularni komentari
  • U
   UniRent

   Odlican sportski automobil.Honda automobili su ne samo brzi nego i pouzdani.