1

ŽUTO ZLATO: Lexus LC Yellow Edition

Na Salonu automobila u Parizu, Lexus će premijerno predstaviti model LC Yellow Edition, koji će biti proizveden u ograničenoj seriji, a pored jedinstvene žute boje, bogatije je opremljen u odnosu na serijsku verziju

Foto: Lexus

Foto: Lexus

Lexus je za Salon automobila u Parizu spremio specijalnu ediciju modela LC, koja nosi naziv Yellow Edition. U pitanju je verzija koja će biti proizvedena u ograničenoj seriji, a karakteriše je jedinstvena Naple Yellow žuta boja, kao i nešto bogatija oprema.

pročitaj još

  Foto: Lexus

  Foto: Lexus

  Takođe, LC Yellow Edition je opremljen tzv. Sport+ paketom što znači da se „kotrlja“ na točkovima od 21 inča, kao i da poseduje krov od ugljeničnih vlakana. Tu je i Lexus Dynamic Handling sistem, upravljanje na sva četiri točka, Torsen „šper“ diferencijal pozadi kao i aktivni zadnji spojler koji se poduže kada brzine pređe 80 km/h.

  Foto: Lexus

  Foto: Lexus

  Kada je reč o enterijeru, i on je u skladu sa spoljašnjim tonovima, što će reći da je deo tapacirunga na vratima u žutoj boji, a u istoj boji je i štep na volanu, delu instrument table kao i kožnim sedištima. Za vrhunski ugođaj, pobrinuće se vrhunski Mark Levinson audio sistem sa 13 zvučnika.

  Foto: Lexus

  Foto: Lexus

  Za pogon je i dalje zadužen ili 2,9-litarski V6 hibrid, koji u verziji LC 500h oslobađa 359 konjskih snaga, ili atmosferski 5,0-litarski V8 agregat koji isporučuje 477 “konja”, a stiže sa 10-stepenom automatskom transmisijom.

  Foto: Lexus

  Foto: Lexus

  Nakon zvanične premijere na Salonu automobila u Parizu, početkom oktobra, LC Yellow Edition trebalo bi da se već u novembru nađe u prodaji, po ceni od oko 100.000 evra.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: lc 500h, lc yellow edition, lexus, noviteti
  Popularni komentari
  • h
   hercegovac

   Perfektno!