0

PORSCHE CARRERA T TECHART: Unapređena verzija

Tjunerska kuća poznata pod imenom TECHART nedavno je predstavila svoju poslednju kreaciju baziranu na Porsche Carreri T

Foto: Techart

Foto: Techart

Nemačka tjunerska kuća, koja stoji iza imena Techart, poznata je po svojim jedinstvenim kreacijama baziranim na vozilima marke Porsche. Njihov poslednji projekat za osnovu je uzeo Porscheov model Carreru T, gde ono T potiče od naziva Touring.

pročitaj još

  Foto: Techart

  Foto: Techart

  U odnosu na standardnu Carrreru, verzija T se razlikuje po diskretnim izmenama na prednjem braniku, poklopcima retrovizora u metalik sivoj boji, točkovima od 20 inča, nešto drugačijim prorezima na poklopcu motora, kao i centralnim izduvnim cevima u crnoj boji.

  Foto: Techart

  Foto: Techart

  Drugim rečima, trebate biti baš veliki poznavalac ili ljubitelj ove marke kako biste razlikovali „običnu“ od Carrera T verzije, osim ako, naravno, ne pročitate natpis na zadnjem delu automobila. Srećom, pomenuti tjuneri odlučili su da Carreri T daju još malo specijalnog karaktera. Tako je prva stvar koju su uradili bila je povećanje snage, sa 370 KS na 430 KS, što je za 10 više od Carrere 4S. Produkt promena je ubrzanje od 0-100 za okruglo 4 sekunde, dok je maksimalna brzina porasla na dovoljnih 300 km/h!

  Foto: Techart

  Foto: Techart

  Respektabilne performanse postignute su zahvaljujući mapiranjem agregata, kao i novim izduvnim sistemom sa elektronski kontrolisanom klapnom koja po potrebi čini Carreru T tišom/glasnijom. Ipak, moramo da primetimo da rešenje izduvnog sistema, odnosno završetak u vidu četiri izduvne cevi suzbijene u centralni deo zadnjeg branika ne deluje preterano lepo, ali suzdržaćemo se od daljih komentara, jer ukusi su različiti.

  Cena za pomenute prepravke košta 8000 evra!

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: Carrera, carrera T, porsche, techart, vesti