0

POTVRĐENO: Lamborghini Aventedor SVJ novi rekorder Nurburgringa! (VIDEO)

Ono što smo najavili pre skoro mesec dana, Lamborghini je sada i zvanično potvrdio – Aventador Super Veloce Jota postavio je novo najbrže vreme na Nurburgring Nordschleife!

Foto: Lamborghini

Foto: Lamborghini

Ako se sećate, negde početkom ovog meseca, najavili smo mogućnost, na osnovu tada još uvek neproverenih informacija, da je Lamborghini Aventador SVJ postao najbrži serijski automobil na stazi Nurburgring Nordschleife, sa vremenom od oko 6 minuta i 45 sekundi.

pročitaj još

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Nakon tri i više nedelje, Lamborghini je napokon i zvanično potvrdio ovu informaciju, te je Aventador Super Veloce Jota i oficijelno rekorder „Zelenog pakla“, sa vremenom 6:44,97, što je za 2,27 sekundi brže od dosadašnjeg najboljeg vremena kojeg je držao Porsche 911 GT2 RS, a oko 15 sekundi brže od „običnog“ Aventador SV.

  Foto: Lamborghini

  Foto: Lamborghini

  Prema informacijama, SVJ iz 6,5-litarskog V12 motora „izvlači“ oko 770 konjskih snaga, što je za oko 20-ak „konja“ više u odnosu na Super Veloce verziju. Lamborghini je sinoć objavio i snimak kompletnog kruga, tako da možete u potpunosti da uživate u novom rekorderu!

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: aventador, lamborghini, nurburgring nordschleife, rekord, super veloce jota, svet, svj