0

REVITALIZACIJA: Porsche predstavio restilizovani Macan

Nakon četiri godine tržišnog života, Porsche je predstavio restilizovani model Macan, kojeg pokreću novi motori, ovaj put bez dizela u ponudi

Foto: Porsche

Foto: Porsche

Kao što je i najavio prošle nedelje, Porsche je u Kini predstavio restilizovani model Macan, koji ne samo što donosi nešto “svežiji” izgled, već je “napakovan” i najmodernijim gedžetima, a tu su i nove pogonske jedinice.

pročitaj još

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Vizuelne izmene su diskretne, ali dovoljno jasne da doprinose agresivnijoj pojavi ovog kompaktnog SUV-a, a tu su i nove svetlosne grupe koje sada serijski dolaze u LED tehnologiji.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Pozadi su izmene čak i nešto upadljivije, u stilu nove generacije Cayenne, sa svetlosnim grupama koje se prostiru duž čitave širine vrata prtljažnika. Pored toga, kupci restilizovanog Macana imaće mogućnost da biraju između četiri nove boje u ponudi, kao i novih naplataka od 20 i 21 inča.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Kada je reč o enterijeru, izmenjen je izgled volana, koji sada podseća na onaj iz 911, a na centralnoj konzoli se nalazi novi displej od 11 inča infotejnment sistema, odnosno PCM (Porsche Communication Management).

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Ono što je novost u okviru ovog sistema jeste i mogućnost autonomnog ubrzavanja, kočenja i upravljanja u svojoj kolovoznoj traci, do brzine od 60 km/h. A što se tiče pogonskih jedinica, u ponudi više nema dizel motora, što je najavljeno još pre mesec-dva.

  Foto: Porsche

  Foto: Porsche

  Tako će osnovni Macan pokretati 2.0 turbo benzinac od 255 konjskih snaga, Macan S dobija novi 3,0-litarski V6 turbo od 354 KS dok Macan Turbo pokreće 2,9-litarski biturbo V6 koji oslobađa 440 “konja”.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: macan, noviteti, porsche, restilizacija, turbo