0

Narcis Popescu novi generalni direktor OMV Srbija

Od 1. avgusta 2018. godine, dužnost generalnog direktora OMV Srbija preuzima Narcis Popescu

Foto: OMV Srbija

Foto: OMV Srbija

Na poziciji generalnog direktora OMV Srbija od 1. avgusta 2018. godine nalaziće se Narcis Popescu, umesto dosadašnjeg generalnog direktora Božidara Rajića, koji je odlučio da iz ličnih razloga, svoju profesionalnu karijeru nastavi van kompanije. Narcis Popescu dolazi iz rumunskog ogranka kompanije OMV Petrom i biće zadužen za strateški razvoj OMV poslovanja u Srbiji a obavljaće i funkciju menadžera za nabavku i logistiku.

pročitaj još

  Od 2001. do 2003. godine Narcis Popescu je studirao na državnom univerzitetu u Bingamtonu u državi Njujork gde je stekao titulu master menadžera. OMV Petrom timu se pridružio 2005. godine na mestu savetnika menadžmenta, uzevši aktivno učešće u transformaciji odeljenja plasmana. Popescu odlično poznaje poslovanje srpskog ogranka kompanije OMV s obzirom da je od 2011. godine bio imenovan na poziciju direktora sektora za nabavku i logistiku za istočni region, sa koje je upravljao poslovanjem u Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji i Moldaviji.

  Foto: OMV Srbija

  Foto: OMV Srbija

  Od 2012. do 2015. godine on je bio član borda direktora u kompaniji OMV Petrom, a 2014. je postao direktor sektora prodaje za istočni region, zadužen za upravljanje biznisima Bulk, OilCo i Marine u Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji i Moldaviji.

  Dosadašnji generalni direktor Božidar Rajić, bio je na čelu OMV Srbija od 1. decembra 2013. godine, prethodno obavljajući više odgovornih funkcija unutar kompanije, kojoj se pridružio još 2002. godine. Sa svojim velikim poznavanjem OMV poslovanja i srpskog tržišta maloprodaje goriva, Rajić je doprineo razvoju mreže OMV Srbija i poboljšanju rezultata kompanije na tržištu Srbije. Njegov doprinos naftnoj industriji u celosti ogleda se i u radu u Udruženju naftnih kompanija Srbije (UNKS) na poziciji predsednika Upravnog odbora još od  2012. godine.

  Izvor: PR OMV Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: direktor, domaće, gorivo, narcis popescu, omv srbija