0

ODLAZAK VELIKANA: Preminuo Sergio Marchionne

Iz FCA korporacije upravo je stigla vest da je dugogodišnji šef ove grupe, kao i Ferrari brenda, Sergio Marchionne, preminuo u 66. godini nakon komplikacija posle nedavne operacije

Foto: FCA

Foto: FCA

Nakon nedavne vesti da Sergio Marchionne daje ostavku na sve funkcije u okviru FCA korporacije, upravo je objavljeno da je donedavni šef Ferrarija i FCA grupe preminuo, nakon zdravstvenih komplikacija posle nedavne opreacije u Švajcarskoj.

pročitaj još

  Foto: FCA

  Foto: FCA

  Marchionne je u upravni odbor FIAT-a došao 2003. godine, bez iskustva u automobilskoj industriji, da bi predsednik italijanskog giganta postao svega godinu dana kasnije. Već 2009. godine, finansijski oporavljen FIAT je kupio 20% Chryslera, da bi 2012. udeo u američkoj korporaciji narastao na 58,5%, a zatim 2014. u potpunosti otkupio američkog giganta.

  Foto: FCA

  Foto: FCA

  Time je formirana FCA grupacija (FIAT Chrysler Automobiles), kao jedna od najvećih u automobilskom svetu trenutno. Na njenom čelu, Marchionne je bio sve do prošle nedelje, kada je Mike Manley iz Jeepa preuzeo njegovu funkciju, dok je Louis Camilleri postavljen kao predsednik upravnog odbora Ferrarija.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: fca, ferrari, fiat, sergio marchionne, smrt, svet